Skip to main content

Medische fitness

Je wordt fitter en sterker. Je gaat je beter voelen en beter functioneren!

Het trainingscentrum is voor iedereen die graag wil bewegen onder deskundige begeleiding. Het trainingscentrum is gespecialiseerd in de begeleiding bij lichamelijke klachten en beperkingen. We passen onze trainingen aan als er lichamelijke klachten zijn zoals rug, nek, schouder, knie, enkel en zo verder.  Ook als u een chronische ziekte heeft, een verlaagde belastbaarheid vanwege uw leeftijd of lichamelijke beperking kunt u bij ons terecht. Het is voor iedereen geschikt en het is in een veilige omgeving waar iedereen op zijn eigen niveau kan trainen.

Tijdens de training oefent u zowel met fitnesstoestellen als met losse fitnessmaterialen zoals gewichten, een gymbal en oefenmat. De training is gericht op:

  • het verbeteren van uw uithoudingsvermogen
  • spierversterkende oefeningen
  • verbetering van uw houding
  • trainen van de rompspieren
  • verhogen van de belastbaarheid van uw spieren en gewrichten
  • verbeteren van coördinatie en balans
Fysiotherapie van Berkel - Medische fitness

Test

Voordat u start met de eerste training krijgt u een uitgebreide individuele test van één uur. Hierbij worden uw persoonlijke gegevens en trainingsdoelen doorgenomen. Naast diverse metingen worden er een aantal testen gedaan op het gebied van uithoudingsvermogen en spierkracht. Op basis hiervan wordt uw persoonlijke trainingsschema gemaakt en tijdens elke training samen met u besproken. Zo blijft uw training doelgericht, wordt u geholpen wanneer u last heeft van acute klachten/ beperkingen en boekt u met elke training de meest optimale trainingsresultaten.

Trainingsgroepen

Er zijn meer dan 27 trainingsgroepen per week. Wij werken met vaste groepen van circa 9-10 personen en reserveren een vaste plek voor u in een trainingsgroep. Maar u kunt natuurlijk ook per week bekijken welke dag en tijd voor u het beste uitkomt om te komen trainen. Er zijn groepen van maandag t/m zaterdag op zowel de ochtenden als avonden. Wilt u meer informatie over specifieke tijden dan kunt u contact opnemen met de praktijk of met één van onze trainers.

Fysiotherapie van Berkel - Medische fitness

Begeleiding

U wordt begeleid door de trainers, welke allemaal fysiotherapeuten zijn. Daarmee is er veel kennis van blessures/aandoeningen en kunnen ze de trainingsdoelen en schema’s goed aanpassen. Hierdoor kunnen ze tijdens het trainen uitstekend inspelen op uw beperkingen en problemen. De begeleiden veelal dezelfde oefengroepen zodat kwaliteit, directe betrokkenheid en duidelijkheid gewaarborgd blijven.

Klik hier voor de tarieven van medische fitness.
Klik hier voor de algemene voorwaarden van medische fitness.
Klik hier voor de vragenlijst