Groepstraining lage rug- of nekklachtenrugklachten nekklachten

Bent u vanwege chronische pijnklachten tot steeds minder in staat?

Hebben voorgaande onderzoeken u onvoldoende duidelijkheid gegeven over wat er met u aan de hand is?

Is u verteld dat u er mee moet leren leven?

Heeft u het idee dat u onvoldoende weet wat u nog wel en niet zou kunnen met uw pijnklachten?

Hebben diverse therapieën u uiteindelijk te weinig opgeleverd?

Bent u voorzichtig geworden bij het uitvoeren van bepaalde activiteiten of doet u deze helemaal niet meer?

Gaat u soms over uw grenzen heen en moet u achteraf daarvoor met pijntoename de tol betalen?

Heeft u het idee dat u in een vicieuze cirkel zit waar u zelf niet meer uit komt?

Indien u één of meerdere vragen met ja beantwoordt, is de groepstrainining wervelkolomklachten (andere naam?) mogelijk iets voor u.

Lage rugklachten en nekklachten zijn veelvoorkomende aandoeningen van het menselijk lichaam. Vaak gaan deze klachten vanzelf over, maar bij een klein percentage blijven de klachten bestaan en zorgen deze voor grote beperkingen in het dagelijks leven.De precieze oorzaak van zowel lage rugklachten als nekklachten kan vaak niet worden achterhaald.

Wel is bekend dat er in de meeste gevallen geen sprake is van een ernstige aandoening. Maar wat is er dan wel aan de hand? En waarom gaan de klachten niet vanzelf over? De groepstraining voor mensen met lage rugklachten en nekklachten die langer dan 6 weken bestaan is bedoeld om onder andere op deze vragen antwoord te geven.

Het revalidatieprogramma

Het programma start met een intake en onderzoek waarin uw fysiotherapeut zal bepalen of u in aanmerking komt voor het oefenprogramma. Tijdens dit eerste gesprek wordt met u besproken wat uw verwachtingen zijn, wat u wilt bereiken en wat wij u kunnen bieden. Gezamenlijk worden behandeldoelen opgesteld waar tijdens het programma naar toegewerkt wordt.

Het programma duurt in totaal 6 weken. U komt 2 keer per week een uur trainen onder begeleiding van uw fysiotherapeut in een groep van maximaal 4 personen. Daarnaast krijgt u uitgebreid uitleg over chronische pijn en tips en adviezen om hier het beste mee om te gaan. Een langdurig verhoogd spanningsniveau kan er voor zorgen dat klachten onvoldoende herstellen. Tijdens het trainingsprogramma wordt twee keer een half uur besteed aan ontspannings-aandachtoefeningen waarin u op een eenvoudige manier leert ontspannen. Deze oefeningen kunt u daarna thuis toepassen. 3 maanden na afloop van het revalidatieprogramma volgt er nog een evaluatie.

Wat kunt u bereiken met het programma?

Tijdens het programma leert u begrijpen hoe chronische pijn werkt. Daarnaast leren we u om meer controle te krijgen over uw klachten. Stapsgewijs zal de belasting tijdens de training worden opgebouwd om het lichaam weer normaal te laten bewegen en onder intensieve begeleiding van uw therapeut wordt een individueel programma opgesteld om uw doelen te bereiken.

Actieve instelling

Het revalidatieprogramma vraagt een actieve instelling. Zowel in het actief stellen van vragen, als in het actief onderzoeken van verschillende manieren om uw doelen te kunnen bereiken.

Kosten

De kosten voor het programma bedragen € 460,-. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u voldoende verzekerd bent.