Trainingscentrum alternatieven

Ons trainingscentrum ligt alweer bijna 2 maanden volledig stil. Door het maken van de video’s op Facebook en Youtube hebben we ons steentje willen bijdragen in het zo aangenaam mogelijk maken van jullie “quarantaine” tijd. Afgelopen dinsdag heeft de overheid aangekondigd dat alle fitness centra en Health Clubs tot september dicht moeten blijven. Zoals de regels er nu liggen valt ons Trainingscentrum hier ook onder.

Om toch nog een stap verder met jullie te gaan en zo te blijven voldoen aan de Nederlandse richtlijn voor gezond bewegen, hebben we een aantal suggesties voor jullie om samen met ons in beweging te blijven en op deze manier een alternatief te kunnen bieden voor het trainen in onze zaal. De bekostiging van de alternatieven zijn op basis van je huidige abonnement.

 

Er zijn een tweetal opties die we hierin kunnen bieden;

1. Een persoonlijke training op afstand met terugkerende persoonlijke momenten.

 

We verzorgen dan een telefonische “intake” en stellen daarna oefeningen samen voor jou in je thuissituatie. Deze oefeningen worden, afhankelijk van je abonnement 1 of 2x per maand op basis van een half uur met je doorgenomen/ geoefend in onze praktijk. Of als je nog niet naar de praktijk wilt komen, kan dit ook via videoconsult. Dit zal beide op afspraak gebeuren.

 

 

2. Een fysiofitness training buiten.

Deze training is gebaseerd op onze “reguliere” buiten trainingen die we vorm geven op het terrein van KVS (gelegen aan de Rooiseheide).
De trainingen zullen (bij voldoende animo!) plaats gaan vinden op de volgende dagen/ tijdstippen en zullen starten op 2 juni:
Maandag 8.00-9.00u. / 10.00-11.00u.
Maandagavond 18.00-19.00u. / 19.00-20.00u.
Dinsdag 8.30-9.30u./ 9.30-10.30u./ 10.30-11.30u.
Vrijdag 8.30-9.30u./ 9.30-10.30u./ 10.30-11.30u.

 

De trainingen duren ongeveer +/- 50 minuten. Uiteraard worden de Corona regels bij deze trainingen gerespecteerd en zal er vanuit de 1,5 m. gedachte gewerkt worden. Lees hieronder verder voor meer informatie over de inhoud van de trainingen.
Bij hevige regen of bij onweer gaat de training niet door; we sturen je dan een telefonisch bericht, mail of we bellen.

 

 

We sturen een online enquête waarin je kunt aangeven of je geïnteresseerd bent in een van deze activiteiten en zo ja in welke activiteit/ welk tijdstip je voorkeur heeft. Geef als het mogelijk is meerdere tijdstippen aan voor de fysio fit training, zodat we kunnen kijken op welke dagen en tijden groepen gevormd kunnen worden.

 

Wat houdt de FysioFit training in:

De fysiofit trainingen zijn bedoeld voor iedereen! Dus voor zowel jong/ oud, man/ vrouw als voor mensen met of zonder fysieke klachten.
Er wordt onder fysiotherapeutische begeleiding een leuke en motiverende training gegeven. Het zijn groepstrainingen, maar de training wordt op individueel niveau afgestemd.
Tijdens de training wordt in groepsverband getraind met materialen zoals gewichten, gymballen, stepbanken, loopladder, elastieken etc.
Elke week zullen er oefeningen worden aangeboden die gericht zijn op:
– verbeteren van de conditie
– spierkracht versterking
– verbeteren van de houding
– rompstabiliteit
– verhogen van de belastbaarheid van je spieren en gewrichten
– verbeteren van de stabiliteit en coördinatie

De trainingen zullen worden verzorgd door; Linda, Gemma, Elizabeth of Frank