Nieuwsbrief juni/ juli 2020

Fysiotherapie weer volledig opgestart

Na de “Lockdown” zijn we in de loop van de maand mei weer langzaamaan opgestart. Op dit moment is de fysiotherapie weer volledig opengesteld. Mits er geen symptomen zijn van het Covid-19virus zijn er geen beperkingen. Mochten er wel Corona symptomen zijn, kunnen we je op afstand of aan huis behandelen.

Voor mensen die het Corona Virus hebben doorgemaakt hebben we speciaal opgeleide therapeuten die kunnen begeleiden in het herstelproces.

 

 

 


FysioFit trainingen en het Trainingscentrum

 

De FysioFit trainingen zijn op 1 juni weer opgestart, een week later gevolgd door de alternatieve trainingen voor de geïnteresseerden die normaliter deelnemen in ons Trainingscentrum. Op dit moment hebben we 12 groepen die onder begeleiding van een fysiotherapeut trainen op het terrein van KVS ’17. Ongeveer 20 mensen maken gebruik van een alternatieve vorm van Personal Training. Ondanks het feit dat we alle mensen hebben getracht te benaderen, is het toch mogelijk dat we jou gemist hebben. Mocht dit het geval zijn, en heb je interesse in een van beide alternatieve vormen van training: Neem aub contact op met ons.

De trainingen in ons trainingscentrum zullen ook na 1 juli nog niet doorgaan. Op het moment dat we weer open kunnen, laten we dat uiteraard aan jullie weten.

 

 

 

  


Mark is weer vader geworden!

Op zondag 7 juni jongstleden is Loes bevallen van een gezonde zoon; Aiden. Zowel moeder als zoon maken het goed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Video’s op facebook en Youtube

We hebben in maart en april een aantal oefeningen online gezet die je zelf thuis kunt doen. De video’s worden aangeboden op facebook en Youtube. Als je geen Facebook en/ of Youtube gebruikt, maar wel graag met onze oefeningen, tips en adviezen in beweging wil blijven, bel 073-5475454 of mail dan naar info@fysiovanberkel.nl. Zo kunnen we voor jou via de Physitrack app een passend programma maken.

 


Wat hebben we gedaan de afgelopen maanden

Het team Fysiotherapie van Berkel heeft de laatste maanden zeker niet stilgezeten.

Een kort (?) overzicht van de diverse cursussen die er allemaal gedaan zijn;

  • Marian: Opleiding tot gecertificeerd Corona/ COVID19 therapeut;
  • Elizabeth, Linda en Frank hebben deze opleiding ook gedaan, maar zijn niet geregistreerd.
  • Linda en Frank; Cursus eHealth; Zie hieronder voor meer informatie.
  • Elizabeth: Cursus Behandelen van Arterieure knieklachten.
  • Frank: Symposium “in beweging met (chronische) pijn”.
  • Elizabeth/ Mark; Cursus behandelen van schouderklachten
  • Gemma; Is nog bezig met de opleiding tot Manueel therapeut
  • Mark: Symposium lage rugklachten
  • Wilma; Cursus behandelen van bekkenklachten

 


Wat is eHealth?

eHealth is het gebruik van informatie- en communicatietechnologieën, vooral internet-technologie, om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren.

eHealth toepassingen helpen cliënten en hulpverleners om elektronisch met elkaar te communiceren. Denk hierbij aan diagnoses stellen, behandelplannen opstellen en informatie uitwisselen. Enkele concrete voorbeelden hiervan zijn bv.; het online toewijzen van oefenprogramma’s, videoconsults met je fysiotherapeut maar ook de video’s die we zelf tijdens de Lockdown hebben geplaatst op internet, etc. eHealth draagt bij aan beter toegankelijke en kwalitatief goede zorg en leidt tot meer zelf-regie voor cliënten.

Wij maken gebruik van Videoconsulten en van het Physitrack programma. Dit programma (zie afbeelding) gebruikten we al langer maar het heeft ons extra ondersteunt in de afgelopen maanden. Hierdoor zijn we in staat geweest veel mensen toch te begeleiden met hun oefeningen.

                           

 

Voor de mensen die op vakantie gaan; Een hele fijne en gezonde vakantie toegewenst !!!