Afname van pijn en sneller herstel met het Medical Taping ConceptMedical Taping Concept

Medical Taping (bekend als kinesiotape) is een uit Japan afkomstige en ontwikkelde techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal ontwikkelde tape (Cure Tape of vergelijkbaar). De basis voor deze therapie methode werd in de jaren 70 gelegd in Japan en Korea. In de jaren 90 werd deze behandelmethode geïntroduceerd in Europa waar het met name in Nederland, België en Duitsland snel is opgepikt door artsen, fysiotherapeuten, oedeemtherapeuten en sportmasseurs. Hierdoor is een groot netwerk ontstaan van professionele therapeuten, welke hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de steeds vernieuwde tape technieken waaruit het Medical Tape Concept is ontstaan.

Waarbij wordt de tape toegepast?

Naast het stabiliserende effect op gewrichten, stimuleert de tape de spierfuncties en de bloed- en lymfecirculatie. De tapemethode geeft verlichting bij gewrichts-, spier- en rugklachten, sneller herstel bij achillespees- en kuitblessures, enkeldistorsie, instabiliteitproblemen, tennis- of golfelleboog, RSI-klachten, nek/schouderklachten (en de hieraan gerelateerde hoofdpijn), bevordert de lymfestroom en reduceert lymfeoedeem.

De werking

De cure-tape (op juiste wijze aangebracht) tilt als het ware de opperhuid op. Hierdoor wordt het volume van de tweede huidlaag -waarin de haarvaatjes en receptoren- groter. Deze toename van volume verbetert de doorbloeding; voedingsstoffen worden beter aangevoerd en afvalstoffen sneller afgevoerd. Bovendien vermindert de druk op de zenuwen door de liftende werking van de tape; pijnvermindering of zelfs het verdwijnen van de pijn zijn het gevolg. De tape kan meerdere dagen blijven zitten zonder nadelige bijwerkingen. Het draagt hiermee bij aan een 24uursbehandeling en stimuleert het natuurlijke genezingsvermogen van het lichaam zelf. De pijn neemt meestal snel af en het lichaam herstelt vlotter. Met behulp van de simpel aan te leren tape techniek kunnen de vervelende bijverschijnselen van de menstruatie periode sterk worden gereduceerd, tot zelfs het verdwijnen van de klachten binnen één uur na het aanbrengen van de tape!