Fysiotherapie van Berkel is weer open voor behandelingen!

Vanaf 04 mei 2020 kunnen wij weer mensen verwelkomen op de praktijk. Uiteraard hebben we de noodzakelijke maatregelen getroffen zodat we de behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze kunnen hervatten. Dit doen we aan de hand van een door het RIVM en branchevereniging KNGF goedgekeurd protocol. Veiligheid staat bij ons altijd voorop!

 

Is het veilig om naar de praktijk te komen?

Ja, het is volstrekt veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. We bespreken vooraf graag wel de situatie telefonisch goed met u door. Bij het maken van de afspraak, zullen wij daarom een aantal vragen aan u stellen. Het is belangrijk dat u deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt.

Uw behandelingen zullen anders zijn dan u gewend was. Om de noodzakelijke maatregelen te kunnen treffen om u zo veilig en verantwoord mogelijk te kunnen behandelen, is de praktijk anders ingericht. Zo hebben we een maximum ingesteld voor het aantal mensen dat binnen aanwezig mag zijn en gelden er ook andere strenge regels en voorschriften. Deze hangen duidelijk zichtbaar in de praktijk. We vragen uw begrip hiervoor en hopen op uw medewerking.

 

Welke maatregelen zijn er getroffen?

Naast de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in je elleboog niezen en hoesten, handen wassen met desinfecterend zeep of gel, gebruik papieren zakdoekjes) gelden de volgende aanvullende huisregels:

● Was na binnenkomst de handen met water en zeep of gebruik desinfectiegel;
● Houd anderhalve meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk;
● Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider;
● Zorg dat u maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent;
● Verlaat het pand direct na afloop van de behandeling via de voordeur;
● Neem 2 handdoeken meenemen naar de praktijk; 1 gewone handdoek en 1 badhanddoek;
● Neem uw eigen drinken mee als u tijdens het trainen wil drinken;
● Kleed u zoveel mogelijk thuis om. De kleedruimtes zijn gesloten;
● Maak geen gebruik van de toiletten;
● Jassen en evt. paraplu dienen mee te worden genomen in de behandelkamer;
● Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op;
● Houd er rekening mee dat de koffie en theefaciliteiten buiten gebruik zijn;
● Om het aantal wachtenden in de wachtruimte tot een minimum te beperken werken sommige therapeuten op de hele en halve uren en sommige op het kwartier voor en na het hele uur;
● Bij onduidelijkheid omtrent het coronabeleid bepaalt de fysiotherapeut hoe ermee wordt omgegaan.

 

Tenslotte

 

Wij maken in ieder geval tot 19 mei standaard gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (handschoenen, mondkapje en bril). Dit is niet in alle gevallen noodzakelijk maar we willen in onze regio het risico op besmetting tot een minimum beperken. Indien u hierover vragen heeft, dan geeft uw fysiotherapeut daar graag antwoord op.

We verzoeken u dringend om bij tussentijdse klachten niet zonder afspraak naar de praktijk te komen. Neem in dat geval eerst telefonisch contact met ons op. Onze fysiotherapeuten overleggen dan eerst telefonisch met u. Samen bespreekt u dan ook of een afspraak zinvol en verantwoord is.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Bespreek die met ons. We geven u graag advies.

Wij zijn er klaar voor om u weer te ontvangen en u te helpen bij uw klachten. Hopelijk zien we u snel weer in onze praktijk!

 

 

 

Met vriendelijke groet,
Namens Fysiotherapie van Berkel

Frank Dekkers