U gaat zich beter voelen, er beter uitzien en beter functioneren.

Kortom, u wordt gezonder!!!

BeweegconsultBeweegconsult

Het beweegconsult is voor iedereen en dan bedoelen wij ook echt iedereen die graag antwoord wil krijgen op bovenstaande vragen. Voor diegenen met klachten aan hun gezondheid of voor allen die eigenlijk al tijden iets moeten gaan doen op het gebied van beweging maar zichzelf er niet toe kunnen zetten, niks gevonden hebben wat ze leuk vinden of wat bij hun past, etc. Maar ook voor diegenen die wekelijks intensief sporten en hun huidige fitheid willen controleren en vroegtijdig gerichte adviezen willen krijgen om hun gezondheid optimaal te houden. Het beweegconsult bestaat uit 5 verschillende onderdelen waarbij uw lichamelijke gesteldheid, uithoudingsvermogen, spierkracht, coördinatie/ balans maar ook lichaamssamenstelling wordt gemeten. Aan de hand van de uitslagen krijgt u een beweegadvies.

Testen en metenBeweegconsult

Onderdeel 1 is de vragenlijst. Deze vult u vooraf thuis al in. Er wordt gevraagd naar uw lichamelijke gesteldheid, eventuele gezondheidsklachten en uw huidige beweeggedrag.

Onderdeel 2 is de screening. De fysiotherapeut heeft aan de hand van de ingevulde vragenlijst al een globaal beeld gekregen en voert een lichamelijk onderzoek uit.

Onderdeel 3 is het meten van uw lichaams-samenstelling. Uw lengte en gewicht worden gemeten en aan de hand hiervan kunnen wij uw BMI uitrekenen. Daarnaast wordt uw buikomvang, vetpercentage en bloeddruk gemeten. Om zo de eventuele verhoogde kans op gezondheidsproblemen vast te kunnen stellen.

Onderdeel 4 is het meten van uw uithoudingsvermogen door middel van een fietstest en/of looptest. In de volksmond gezegd stellen we vast hoe uw huidige conditie is.

Onderdeel 5 bestaat uit een aantal verschillende testen waarbij uw spierkracht en spieruithoudingsvermogen in zowel het boven als onderlichaam wordt gemeten. Verder voert u een aantal testen uit die uw coördinatie, balans en rompstabiliteit meten

Beweegadvies

De resultaten worden vergeleken met bestaande standaardnormen van deze meetinstrumenten. Hierdoor kunnen wij u een persoonlijk en onderbouwd beweegadvies geven. Wij adviseren u wat u eventueel kan verbeteren om te voldoen aan de Fitnorm, Spiernorm en de Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen. Wilt u meer gaan bewegen dan kijken we samen met u naar de verschillende beweegmogelijkheden binnen Schijndel en omgeving, aangepast aan uw wensen en mogelijkheden. Wilt u uw gezondheid optimaal houden, een sportief doel bereiken of uw sportprestatie verbeteren, dan kijken we samen met u naar uw huidige training en wat u daaraan kan verbeteren.

Rapport

U krijgt een rapport mee naar huis waarin alle testgegevens en het beweegadvies zijn opgenomen, zodat u alles thuis nog eens rustig door kan lezen.

Kosten

De kosten voor het beweegconsult bedragen €115,- dit is inclusief het rapport. Het beweegconsult duurt ongeveer 1,5 uur.